Antioksidantit suojaavat soluja

Antioksidantit ovat elimistön omia puolustus- ja suojausmekanismeja. 

Antioksidantit ja vapaat radikaalit

Elimistössä muodostuu haitallisia happiyhdisteitä. Näitä kutsutaan vapaiksi radikaaleiksi. Vapaat radikaalit kiihdyttävät ennenaikaista ikääntymistä lyhyntemällä solujen telomeereja ja lisäävät ikääntymiseen liittyvää sairastumisen riskiä. Antioksidantit estävät niiden muodostumista tai muuttamavat niitä haitattomaan muotoon.

Antioksidanttien lähteet

Monet ruoka-aineet sisältävät antioksidantteja (monet marjat, kuten mustikat tai hieman eksoottisemmat acai-marjat).

Tieteellisesti tutkittuja (EFSA:n hyväksymiä) antioksidantteja ovat:

  • E-vitamiini on antioksidantti, joka suojaa soluja haitallisilta vapailta radikaaleilta
  • C-vitamiini (ja tietenkin C-vitamiinirikkaat ravintoaineet kuten camu camu-jauhe)

Antioksidantit

10 Nimike(ttä)

  • Vihreä tee 750mg, 60 kaps
    Teellä on Aasiassa vuosituhansien perinteet terveyttä edistävänä juomana. Vihreä tee on voimakas antioksidantti, jonka ainesosista tärkeimpänä mainitaan erilaiset flavonoidit, katekiinit ja teiinit.
    9,90 €
    Lue lisää
    9,90 €

    Loppu varastosta

    Lue lisää
  • C-vitamiini 1000mg, 60 tabl
    C-vitamiini lienee antioksidanteista suosituin ja parhaiten tutkittu. Sen vastustuskykyä ylläpitävä vaikutus on tieteellisesti todistettu. Sitä tarvitaan monien entsyymien toimintaan, se edistää raudan imeytymistä ja tukee kollageenin tuotantoa luuston, hampaiden ja verisuoniston hyvinvoinnin ylläpitämiseksi.
    9,90 €
    Lue lisää
    9,90 €
    Lue lisää
  • Monivitamiini, 60 tabl
    Monivitamiini on kätevä tapa turvata, että elimistö saa sille puuttuvia ravinteita. Luontaistukun monivitamiini on markkinoiden edistyneimpiä monivitamiineja. Luontaistukun Monivitamiini varmistaa 25 yleisimmän vitamiinin ja hivenaineen riittävän päivittäisen saannin yhdessä ainoassa tabletissa.
    12,90 €
    Lue lisää
    12,90 €

    Loppu varastosta

    Lue lisää
  • ALA 250mg, 60 kaps
    Alfalipoiinihappoa, ALAa, pidetään poikkeuksellisen vahvana antioksidanttina. Se suojaa soluja muun muassa stressin haitallisilta vaikutuksilta ja hidastaa vanhenemista ehkäisemällä vapaiden radikaalien aiheuttamaa vahinkoa elimistössä. Alfalipoiinihappo on tullut suosituksi erityisesti urheilijoiden keskuudessa.
    12,90 €
    (0,22 € / kpl)
    Lue lisää
    12,90 €
    (0,22 € / kpl)
    Lue lisää
  • Valkosipuli 200mg, 180 kaps
    Valkosipulia on käytetty ravintolisänä jo muinaisten egyptiläisten, kreikkalaisten ja roomalaisten keskuudessa. Siksi se onkin kiinnostanut tutkijoita vuosikymmeniä ja sen vaikuttavasta aineesta alliinista ja allisiinista on julkaistu satoja tieteellisiä tutkimuksia viimeisen sadan vuoden aikana. Meille suomalaisille tuttu ravitsemustieteen pioneeri Paavo Airola omisti jo 80-luvulla kokonaisen kirjasen valkosipulin hyödyllisyydelle.
    14,90 €
    Lue lisää
    14,90 €

    Loppu varastosta

    Lue lisää
  • Astaksantiini 4mg, 60 kaps
    Luonnollista astaksantiinia tuottaa vain Haematococcus pluvialis-niminen mikrolevä suojakeinoksi vaikeisiin olosuhteisiin kuten kirkkaaseen valoon, liian suolaiseen veteen tai kuivuuteen. Luontaistukun Astaksantiini sisältää E-vitamiinia, joka on luonnon oma superantioksidantti ja suojaa soluja hapettumisstressiltä. Tämä tuote taistelee ennenaikaista ikääntymistä vastaan ja auttaa ylläpitämään hyvää terveyttä ja vastustuskykyä.

    Normaali hinta: 22,90 €

    Special Price 15,00 €

    Lue lisää

    Normaali hinta: 22,90 €

    Special Price 15,00 €

    Lue lisää
  • E-vitamiini 268mg, 60 kaps
    E-vitamiini on tärkeä rasvaliukoinen antioksidanttivitamiini, joka edistää solujen suojaamista hapetusstressiltä ja siten tukee koko kehon hyvinvointia. E-vitamiinia esiintyy eniten kasviöljyissä ja siemenissä.
    19,90 €
    Lue lisää
    19,90 €

    Loppu varastosta

    Lue lisää
  • Ubikinoni Q10 100mg, 60 kaps
    Ubikinoni on vitamiinin kaltainen yhdiste, jota esiintyy kaikissa ihmisen soluissa. Sitä muodostuu luontaisesti maksassa, mutta elimistön erilaiset häiriötilat ja luonnollinen ikääntyminen vähentävät sen tuotantoa. Ubikinoni muuntaa ravinnon energiaksi ja varastoi sen ATP-nimiseen molekyyliin. Sydänlihas käyttää paljon energiaa, joten ubikinoni on erityisen tärkeä sydämen toiminnalle.
    21,90 €
    Lue lisää
    21,90 €
    Lue lisää
  • Karnosiini 500mg, 60 kaps
    Karnosiinia esiintyy muun muassa sydänlihaksessa, aivoissa, ihossa, maksassa ja munuaisissa. Ikääntymisen myötä lihasten ja aivojen karnosiini vähenee myös terveissä ihmisissä.
    24,90 €
    Lue lisää
    24,90 €

    Loppu varastosta

    Lue lisää
  • Krilliöljy 500mg, 60 kaps
    Krilliöljyä kutsutaan kolmannen sukupolven kalaöljyksi. Sen sisältämät rasvahapot ovat elimistölle välttämättömiä. Ne edistävät mm. sydämen, aivojen, silmien ja verisuoniston normaalia toimintaa ja niiden tiedetään alentavan kolesterolitasoja ja pitävän verisuonten seinämät kunnossa.
    24,90 €
    Lue lisää
    24,90 €
    Lue lisää